Kärringonsdag

Informationsrik onsdag

Det var Elvys tur att ha kärring onsdag idag. Jag behövde vaccinera Shakira, Elvy och Rosa behövde kastrera sina katter. Jag ringde veterinären Johan i Kullavik. Även om det är en bit att åka så tycker jag att han är den bäste veterinären. Vi ringde honom akut på midsommar afton för 7 år sedan, då vår hyresgäst katt fick ungar och en hade fastnat. Vi ringde runt överallt och han var den ände som ställde upp. Trots att det var midsommar och han garanterat var upptagen med annat. Sedan dess går vi alltid till honom och jag rekommendera honom varmt.

Han sövde katterna först och skulle sedan ge Shakira sprutan. När jag skulle lyfta upp henne var hon betydligt tyngre än jag trodde och ruskigt snabb med att försöka hoppa ner igen. När Johan skulle ställa henne upp, lyckades hon klamra sig fast runt bords kanten som en gigantisk katt. Vi blev båda ställda av kraften och smidigheten som hon uppvisade i stressen. Så det var kanon att vi stannade kvar medan han kastrerade katterna.

Shakira lade sig ner efter en stund och var ordentligt avslappnad när vi skulle gå hem. När Johan kastrerade Rosat katt så påpekade han att hon kunde dra ner lite på maten eftersom hon har anlag till att bli överviktig. Jag fick mig en riktig funderare när jag såg fettet, mina katter är betydligt rundare än Rosas. Nu fick man verkligen se hur det såg ut och hur dumt det är med överviktiga djur. Så idag blev det en riktig nyttig och informationsrik onsdag.

Leave a Reply

Översätt sidan »