Kärringonsdag

Ridtur I Balltorp

Kärring onsdag och Rosa var i Fjällbacka och gottade sig. Elvy tyckte att vi lika gärna kunde testa att lasta båda hästarna. Bellman har ju varit med i Delsjön, men Beethoven har aldrig åkt i lastbilen. Vi packade sadelväskorna med fika och förberedde oss att åka till Balltorp. Beethoven var lite svårlastad för han snuddade öronen i dörrkarmen, och det var ju enligt honom hel läskigt. Bellman böjde huvudet och är inte riktig så svårlastad, däremot får han panik i svängarna och klättrar med foten på hjulhuset. Men vi märkte en otrolig förbättring på Bellman och Beethoven reagerade inte så mycket i svängarna, så han kommer snart att gå på hur enkelt som helst.

När vi kom till Balltorp så finns det avlastnings boxar för amatör kuskarna som skall köra på banan. Där ställde vi upp hästarna, och Bellman som inte är van att stå med kättingar gjorde sönder grimman på direkten. Men till sist kom vi iväg och oj vilken härlig slinga att rida på, inte behöva tänka på gnälligt folk utan bara koppla av. Vi hade bestämt oss för att rida hem men stannade vid Hammars trä dit gubben kom med lastbilen. Vi tog oss en fika paus och hästarna blev jätte förtjusta i choklad kakorna med kokos, citron kakorna tyckte Beethoven var lite små äckliga, men de slank ner de med. Vi skall snart göra om det så hästarna vänjer sig vid lastbilen, det finns så mycket fina ridvägar i vårt avlånga land som bara väntar på att bli utforskade.

Leave a Reply

Översätt sidan »