Djuren

Vackert men svinkallt

Riktigt fin vinterdag och vi passade på att vara ute en stund i solen. Jag och Shakira kollade stora hagen så allt var som det skulle och att hästarna inte hade krupit ur sina täcken. Behöver jag inte vara ute i trafiken så tycker jag verkligen om vintern. När solen skiner och snön glimmar då är det bra vackert ute. Men idag var det så kallt att jag tog två mössor på mig. Blir jag det minsta kall i pannan får jag en huvudverk som är svår att få stopp på.

Vi passade på att hämta upp massa gamla brädor från ladan till ved. Även om vi har hämtat i mängder så ligger det hur mycket som helst kvar. De som bodde här innan måste ha slängt in under flera år. Vi vill få ut allt så vi kan lägga golv och sätta upp lite mellan väggar. Ett varm förråd hade inte varit dum, dels för att få ut lite från huset och sedan för att täckena skall torka bättre. Som det är nu fungerar det bäst att tvätta täckena och ha de inne i huset tills de torkat. Vill inte hänga smuts täcken på insidan så periodvis blir de tvättade lite i onödan.

Nu blir det snart mat framför brasan och titta på julklappen vi fick från syrran ( Perler i salten ) – 12 flotte utfluktsmål. Där är bland annat Løp gamle gård och om Kjerringøy.

One Comment

Leave a Reply

Översätt sidan »