365 Foto 2011

Redigerat (40 av 365)

Belysning (35 av 365)

Bilden i går ändrade jag i mitt kollage program, har sett att man kan göra i canvas och svartvit men inte kollat så noga. Brukar använda photoshopen till sådant. Men nu funderar jag om jag inte skall uppgradera det programmet nästa gång det kommer en ny version.
Jag sitter så pass mycket med det och det var inte så farligt dyrt. Testade här med att mörka ner bilden och höja kontrasten. När man leker med bilderna så här tycker många att man manipulerar och fejkar! Tycker det är upp till var och en och brukar försöka undvika .
En duktig fotograf som kan sin kamera ut och in ställer bara in den på under exponering och höjer kontrasten tar sitt kort och alla tycker wow!!
Men så fort man öppnar ett redigeringsprogram och där sänker exponeringen och höjer kontrasten, ja då manipulerar man, fejkar och är kass fotograf i vissas ögon!?!
Blir så himla matt! En kamera ljuger aldrig?? Eller! Det hänger ju på inställningarna tycker jag.

Redigerat

Leave a Reply

Översätt sidan »