Självporträtt 1913....

260) Displaying foreign money

260) Displaying foreign money

Kom post från min tyska mamma där hon hade skickat med pengar. Så himla gulligt av henne. Funderar starkt på att ta de pengarna och besöka henne. Jag pratade med en präst som bjud mig på varm choklad, han undrade var jag kom ifrån och det blev att vi pratade om Tyskland och alla som blev adopterade runt 60 talet. Han tyckte åk ner, knacka på dörren och bara kort och gott säg att du hade vägarna förbi  🙂 ” Ja men språket!? ” Ta en översättare med dig, finns bra appar på mobilen, bärbar dator och ni behöver inte prata så mycket! Det viktiga är att du åker ned.

euro

Han hade sådan stört skön stil och såg absolut inget krångel i detta. Det kanske är det bästa? Att inte förbereda utan bara åka ner. Han menade på att ibland räcker det att bara vara nära så löser det sig allt eftersom. Det tåls att tänka på, hon är ju inte helt kurant och börjar bli till åren.

4 Comments

  • Anna/PJAK

    Tycker han har rätt. Dessutom om du bara dyker upp så blir det inte en massa måsten bara för att du kommer. Nu vet jag inte vart hon bor men har du tur är det utanför någon av de större städerna så du kan bo på Gasthaus. Billigt och för det mesta betydligt trevliga än “riktiga” hotell.

  • Lotta

    Tycker du gör helt rätt om du åker till din mamma. Du får ta en snabb kurs i tyska så du lär dig de viktigaste orden sen löser sig resten.
    Kram

Leave a Reply

Översätt sidan »