Gården

Novent

Äggmackor

Började morgonen lugnt och fint med att ta ut hundarna. Jag går ju normalt upp kl.4.00 på morgonen så det blir ganska tidigt även på helgen. Gubben sover vidare och hundarna älskar att sedan gosa ner sig i sin bädd och sova ett par timmar till medans jag bäddar ner mig i soffan och kollar på någon film. I dag tog jag ägg mackor och fylld paprika som Mao lagat till frukost.

Köket
Kaffestationen

När jag surfade såg jag ordet “Novent” och tänkte suck! ännu en konstig tradition som vi inte kör så mycket i Sverige som typ “Hallowen”. Men när jag googlade på ordet så var det mera 

Det här är novent

Ordet novent är en sammanslagning av advent och novemeber. 2020 blev det till och med ett av språkrådets nyord. Då förklaras det så här: ”julförberedelser och adventsliknande firande i november.”

Köket
Gran
Köket

Sedan tog jag fram ljus och lite av jul sakerna som lyser. Det mörknar så fort nu och det är så gråmulet och trist ute att det är mysigt att starta med mysbelysning. Jag kommer att ha lite mindre tomtar uppe i år men fler ljusslingor och ljus. Jag tycker det är lite jobbigt när det är så mörkt ute.

Köket

Efter renoveringen så har vi mindre prylar och försöker att ta tillvara på så mycket mysstunder det bara går. Har börjat baka en hel del och gått över till vedspisen vilket gör att jag kopplar av på ett annat sätt.

Köket

Jag har tagit in lite tomat skott som hade kommit upp när jag tömt tunnlarna, få se om de klara sig. Vi har gjort tomten klar för vintern så nu är det bara att koppla av.

Rostade kastanjer

Idag så testade vi rostade kastanjer och det var riktigt gott. Lite pilligt att få av skalet men det går kanske bättre nästa gång.

Leave a Reply

Översätt sidan »