Kärringonsdag

Botaniska trädgården

Rosa beslöt att vi skulle gå i Botaniska trädgården i dag på kärringträffen vi har båda semester så det är inte så inspirerande att jobba hos någon av oss. Botaniska har vi pratat om att besöka länge men det tycks alltid dyka upp något i vägen varje gång. Nu tyckte vi det var dags innan blommorna blommat ut. Jag blev alldeles paff över hur stort där är och så många olika blommor och växter. Det är skrämmande att man inte besöker Botaniska oftare med tanke hur nära det är.

Det första vi besökte var serveringen där jag köpte mig en köttbulle macka, jag hade tagit bort gammal el tråd och släppt ut mina hästar i köksträdgården (tänkt att det skulle bli en sådan någon gång) det är lite dåligt med bete just nu så jag tycker att de lika gärna kan rensa upp där i stället för att det gror igen. Fast efter man gått runt och sett kryddgården och alla härliga blommor så funderade jag på om det verkligen var så smart!

Den vita blomman med blått i mitten, är otroligt vacker. Humlorna och getingarna var som tokiga i den och jag tog massor av kort när den är full av getingar. Jag skulle vilja ha en sådan blomma och klantig som jag är glömde jag bort att kolla vad den heter. Penna och papper skall jag se till att ha med mig nästa gång så jag kan kolla upp var de finns att få tag på.  Det var en härlig att se så mycket vackert och en bra inspirations källa till trädgården.

Jag har mest köpt ganska vanliga blommor och växter till min trädgård men skall nog ta och kolla upp lite andra sorter. Det är bättre att den får ta lite tid än att man bara slänger upp något som ser hyfsat ut. Det första jag skall köpa när Liseberg har sina trädgårdsdagar är ett gäng Voody Lilly (stinkisar) eller ödle kalla som de också heter. De är otroligt häftiga och besynnerliga blommor som verkar tåla det mesta.

Leave a Reply

Översätt sidan »