Kärringonsdag

Liseberg

Kärringträff i går och det var Elvys tur att bestämma, så det blev Liseberg. Den första fina dagen på länge och det märktes direkt när vi kom till Liseberg. Det var fullsmockat med folk och köerna var uppåt 40 minuter och över på en del attraktioner. Patric följde med oss idag och fick köa bra länge, tur att han har en ängels tålamod. Patric storebro Fredric har kommit i den åldern att kärrinträffar och sådant är pinsamt och det håller man sig så långt bort det bara går. Synd för han missade en riktigt fin dag på Liseberg . Det Patric absolut ville gå in i var spelhallen där han spelade mot Elvy och Rosa. Han vann klart överlägset, fast jag får erkänna att Elvy såg lite rolig ut när hon spelade med en hand och höll stenhårt i kameran med den andra. Sedan begav vi oss till Colorado där kön var enorm, jag och Elvy to kort på olika attraktioner så länge medan Rosa och Patric stod i kön men jag blev lite fundersam när jag såg tre säkerhetsvakter gå bort till Colorado. När vi kom fram stod båtarna stilla och ingen kö. Vi hade enats om att mötas vid spegelhallen men lyckades gå om varandra i alla fall. Det blev till att gå runt och leta efter Rosa och Patric.

När vi till sist fann varandra så bjöd Rosa på kaffe och Patric på vindruvor. Det kändes helt suveränt att få sitta ner och bara ta det lugnt en stund. Patrick berättade med förtjusning att han hade sett fontänen spruta i takt med musiken. Precis när han berättat färdigt så satte fontänen i gång igen och det var väldigt läckert att se vattenstrålarna spruta i takt med musiken. Patric gick och köpte sig sockervadd, det var det bästa jag visste med Liseberg när jag var liten. Det gick absolut inte att ha varit på Liseberg utan att ha köpt det, nuförtiden tycker jag det är lite väl kladdigt och kan vara utan. Men en liten smakbit tog jag allt.

Vi fortsatte att gå runt och Patric åkte Nyckelpigan och båtarna, jag passade på att fotografera blommor och byggnader. Barbados skulle uppträda vid dansbanan och vi tänkte att lite av köerna kanske skulle mattas ner, men ack vad vi bedrog oss. Det verkade bara komma mer och mer folk . Vädret höll sig kanon hela tiden så det var bara till att passa på och njuta.

Kolla in Rosas min i ett hav av godis. Skyltfönstret såg så läckert ut att jag bara var tvungen att ta kort medan Rosa handlade. Småbutikerna är så fint ordnade och de har lagt ner mycket energi på att dekorera fönstren. Det var så packat med folk att jag väntade på utsidan, funderar att besöka Liseberg igen när skolorna har börjat eller vid jul. Jag missade jul marknaden förra året så Elvy tyckte att vi gott kunde ta en kärringonsdag till det.

Vi gick upp och tittade en stund innan vi beslöt oss för att gå hem. Elvys minneskort hade blivit fullt nu igen så jag lovade att ta ett par kort på Carl-Einar Häckner innan vi begav oss hemåt. Kändes lite dumt att bara ta ett par kort och sedan gå, han är ruskigt rolig att se på men parkeringstiden började ta slut och böter är det sista vi ville ha. Vi svängde in och tog oss en hamburgare på hemvägen, vi var vrålhungriga hela högen. Jag har haft det jätteroligt idag.

Leave a Reply

Översätt sidan »