Kärringonsdag

Slingan

Rosa den gottegrisen är i Turkiet och har det bra. Så det blev jag och Elvy som fixade till slingan idag. Jag har låtit hästarna gå på en del av slingan och beta men sidorna hade växt igen och jag saknar att promenera där innan jag åker till jobbet. Shakira är van vid att kunna sniffa runt obehindrat när vi är ute och promenerar. Hon har vant sig vid att jag ibland stannar till och fotograferar och att hon då skall stanna till och vänta till jag är klar. Så när Shakira hittar något spännande att lukta på så brukar jag stå lugnt kvar och vänta till hon är klar. Jag tycker detta har varit kanon och funkat jättebra, tills jag går med min kompis och hennes hund som är vana att när man promenerar så promenerar man. Och det har varit lite bökigt på morgonen när man är jäktad och hon tycker det finns för mycket spännande att lukta på istället för att göra morgonbestyr. På slingan är hon van sedan liten att man gör det man skall och sedan går in och kopplar av. Hon har blivit skeptisk att gå på slingan sedan hon fått sig ett par pärlor av el tråden och det har varit väldigt trist då vi har haft många roliga tränings pass och bus stunder där.

I dag var det Alfhild som fick sig en pärla och blev rädd. Elvy stod och körde trimmern i samma veva så Alfhild vågade sig inte tillbaka förrän vi stängt av den och gått över till att lia i stället. Jag drog om tråden så man kunde promenera på hela slingan igen. Alfhild hade gått med mig runt när jag drog tråden, så hon blev helt överlycklig när hon fick syn på Elvy på andra sidan. Shakira hade hittat något som luktade i hennes nos mumma, men i våra näsor definitivt något annat. Hon rullade sig flera gånger i detta så det blev till att ta en bad paus innan vi fortsatte. Det var härligt att se Shakiras glädje igen, undan för undan när vi busade runt på slingan och hon jagade runt med Alfhild. Det var viktigt att få henne att gå slingan runt utan att gena och försöka springa hem.

Leave a Reply

Översätt sidan »