Hästarna

Rogers gräsmatta blir ansad

Vår åk gräsklippare är på lagning så jag satte upp hästarna på Rogers gräsmatta så den blir ansad. Passade på att gå igenom stallet så jag kunde hålla koll på hästarna. De brukar inte gå ut men muren är på vissa ställen i deras knähöjd och bara till att kliva över. Det är ingen el i trådarna som vi drar runt blommor och avskärmar så de inte kan ta sig upp på Rogers altan. Beethoven brukar gå in och snoka så fort han ser en öppen dörr eller om något verkar spännande, han brukar visserligen röra sig ovanligt smidigt och ha sten koll så han inte river ner grejer. Men vem vill ha en häst i köket? Glömmer aldrig när han var inne i vårt kokhus, där är smalt och rummen ligger i etage med snedtak. Nu vet jag i alla fall att golvet håller och inte behöver bytas ut. Tog ett krafttag och dammsug i stallet, så inte folk får för sig att jag föder upp spindlar därinne. Normalt så dammsuger jag 2 gånger om året, men har slarvat med detta i 1/5 år och det märktes. Usch spindlar är det värsta jag vet och nu hade jag mängder i stallet.

När jag satt och kollade en film så hördes ett himla dunkande och jag gick ut och får se hästarna busa runt som tokstollar på Rogers tomt. Helt otroligt att de inte bara fortsätter över muren när de har sådan fart. Shakira och jag satt en bra stund på muren och kollade medan de härjade runt. Bellman försökte lukta på Shakira men hon tycker fortfarande att han är en stor klump som man bör hålla avstånd till. Det är bara när jag har precis fodrat dem och de står och äter som Shakira går riktigt nära dem. Hon har märkt att de är matvrak och ruggigt fixerade vid maten och inte märker när hon är nära dem.

Leave a Reply

Översätt sidan »