Hästarna

Saaremaa ponny

Vi hälsade på Pernilla i dag som har flyttat till Anneberg. Jag ville ta mig en titt på hennes Saaremaa ponnys. Hon har Rubina och Theodor som hon hämtade i Estland. Det är synd att det inte finns flera här i Sverige för det är en trevlig ponny och hel mysiga att sitta på. Jag blir ju inte yngre med åren och har funderat att gå över till ponnys med tanke på att jag inte är så stor. Men det bär emot att sälja hästarna. Tinkrarna som jag har är stabila till tusen men kan kännas lite för stora och tunga när verken sätter in i mina leder. Pernilla har tillgång till en travbana och en skogsslinga så jag funderar på att börja köra Bellman igen och då blir han även smidigare att rida.

Jag får ta mig en ordentlig funderare hur jag skall göra, Saaremaa ponnyn kan vara något för mig. De kändes lite roligt att det var så lätt att sitta kvar barbacka i ökade traven på Rubina och att hon inte bara slängde sig upp i galoppen när hon kände hur jag tvekade. Jag vill helst ha sadel och bett om jag skall galoppera på en häst som jag sitter för första gången på. Nu testade jag henne i bara rep grimma och kände mig lite osäker. Jag får ta och sätta in en bild på Rubina som finns på Pernillas sida, tog kort på alla möjliga hästar men glömde ta kort på Rubina.

Leave a Reply

Översätt sidan »