Hundarna

Gamla Nordsjön

Vi åkte till Mölnlycke garden center och tittade om de hade fått in silver marton. De hade de inte så ända sättet att få tag på dem verkar vara att beställa plantor från nätet. Fröer har jag testat och de lyckades jag inte med. Jag har fått den blomman på hjärnan sedan Botaniska och tömt hela rabatten för att jag vill ha ett par sådana, men jösses vad svåra de är att få tag på. Nära Mölnlycke ligger gamla Nordsjön som vi hittade via promenadguiden och blev sugna att promenera vid.

Man kan göra en långvandring och börja vid Bolås och följa östra stranden ned till sundet mellan Nordsjön och Östersjön, därifrån till Tjärnsbacken och tillbaka till utgångspunkten. Det skall vara 13 kilometer men beger jag och Shakira oss ut själva så blir det garanterat ett par mil med tanke på min hm suveräna lokalsinne. Det står att slingan kräver karta, kompass, starka ben och medhav fika.

Leave a Reply

Översätt sidan »