Fototriss / Tisdagtema

Tisdagstema : ömt

Tisdagstema : ömt Ömt och ömhet kan ibland inte fotograferas. Mamma fick ytterligare en stroke förra måndagen och kommer troligtvis inte att vakna upp. Personalen på Eklandagården är fullständigt fantastiska som visar mamma stor ömhet och omtänksamhet. Vi var lite bekymrade att mamma skulle behöva flytta till ytterligare ett hem när hon nu var dement och så pass gammal. Visst blev det en förvirrande händelse som tog lite kraft ifrån henne, men sen såg vi bara förbättringar. I stället för att enbart sitta i rullstol så började hon kunna ta sig fram med rullatorn och blev bara piggare och piggare.

För oss anhöriga var det helt underbart att se henne blomma upp på detta sätt och se hur personalen ibland med små medel men med stor ömhet och medkänsla kunde få henne till både det ena och det andra. Även om mamma inte förstår att jag är hennes dotter, så vet hon att jag tillhör henne på ett eller annat sätt. När personalen frågade mamma om hon kände igen mig och Elvy, så tittade mamma på Elvy och utropade ( jaja det är ju hon den gröne). Elvy och jag har känt varandra sedan tonåren och hon började följa med till mamma för att underlätta när vi pratade, mamma förstod bitvis vad vi pratade om och det blev så mycket lättare när vi satt i en liten ring och små tjattrade. Så man kan säga att hon fick en bonus dotter på gamle dar. Elvy brukar alltid ha en neon grön jacka på sig, därav (den gröne). Det känns så fint att veta och framförallt känna sig trygg på att personalen bryr sig. Den här buketten får för mig symbolisera ömt/ömhet idag.

Leave a Reply

Översätt sidan »