Hästarna

Härligt

Jag tog upp en hovslagare för ett par dagar sedan som verkade hästarna. Jag har raspat de själv varannan vecka och med jämna mellanrum tagit upp hov Hanna för kontroll så jag inte gjort fel. Men nu när det har varit en jobbig period och jag inte har haft ork riktigt med hovarna, så är det bättre att ta upp en hovslagare som gör en ordentlig koll och verkar ordentligt. Jösses har aldrig sett någon ta så mycket på hovarna förut, jag fick mig en rejäl tankeställare. Mitt kliande på deras hovar har ju kunnat kvitta, jag har tagit på tok för lite. Den skillnaden jag märkte med denna hovslagare, mot den jag hade innan jag gick över till barfota var att hästarna stod mera bredbent bak och Bellman slog sig över huvud taget inte som han brukar nu när vi var ute. Jag och Elvy hade en riktigt härlig långtur och det var mysigt att bara sitta och koppla av på hästarna. Det skall bli roligt att börja rida dem lite mera igen och ta upp den nya hovslagaren lite tätare så kanske jag kan hålla hovarna som de är nu och slippa alla skydden.

Leave a Reply

Översätt sidan »