Hästarna

Långtur

Usch påbörjade rensningen av mitt land idag och hann med nästan hälften. Det var så himla varmt ute att det brände i nacken. Jag var redan svettig och eländig från jobbet så jag tänkte att jag lika gärna kunde smutsa ner mig lite till. Tillsist blev det bara för varmt ute och jag gick in en stund och pratade med Elvy. Jag var sugen på att ta ut hästarna men vi beslöt att vänta ett par timmar så det skulle bli lite svalare. När Elvy kom så ville hon ut på långtur med fika, det var ett bra tag sedan vi fikade med dem så jag tyckte det var en strålande idé. Det var så himla gott att bara rida ut och njuta av naturen, båda hästarna har blivit super coola så det går verkligen lugnt och fint.

Bellman har varit lite rädd för de stora höskrindorna, men reagerade inte alls på dem nu. Nu hade vi snarare det problemet att de ville gå in överallt, de verkligen passade på att gotta sig när vi har så långa tyglar. Jag hade mina tyglar över hornet nästan hela vägen och kunde koppla av till fullo. Man verkligen känner hur all stress och irritation som man byggt upp under ett par dagar bara rinner av och man blir helt lugn. När vi sedan skulle stanna och fika så var hästarna bara för tiggiga, Elvy blev av med halva mackan och Bellman brydde sig överhuvud taget inte om att det kom två islänningar i tölt, något som han i normala fall kan bli lite het och triggad av. Han tittade bara på dem som (stick vi fikar och all är mitt, bara mitt) Det var en helt suverän tur och jag ser i fram emot flera då vi kan ta lastbilen och åka till andra ställen. Det är så många platser jag vill visa Elvy.

Leave a Reply

Översätt sidan »