Kärringonsdag

Borås Djurpark

Elvy och jag åkte till Borås djurpark. Första gången Elvy föreslog det så tänkte jag, nej dit vill jag absolut inte igen. Sist jag var där så var Tobias 7 år och en kopiöst grinig 5 årig Micael i sulky. Jag upplevde att det var alldeles för långt mellan djuren, att ungarna tröttnade jätte fort, och att det var varm som tusan. Nu är Tobbe 19, med andra ord ingen större idé att fråga om han ville med. Micael är 17 och uppe i Stockholm hos tjejen. Det var varm som tusan idag med men, skillnaden var att jag gick med Elvy och hon var då inte grinig.

De här elefant ungarna hade så roligt i vattnet och jag kände hur sval jag blev av att bara titta när de lekte. Här skall vi inte gå in på hur många kort jag tog. Elvy och jag hade bestämt oss för att gå överallt och inte missa några djur. Det hade vi båda gjort när ungarna var små och for fram och tillbaka, så att man till sist tappade orienteringen helt.

Elvys favorit djur är aporna, inte schimpanserna utan de pyttesmå aporna som far runt som små skållade troll. Jag tog en bild som jag tänkte jag skulle använda som dagens bild i morgon. Den såg så rolig ut, och jag förstår Elvy när hon menar att man kan titta i evigheter på aporna och deras hyss. Den här schimpansen hade fångat en groda som den gärna ville äta upp, men samtidigt inte riktigt visste vad den skulle göra av den. Men släppa den, inte en chans, han höll sig för sig själv så ingen skulle sno hans groda.

Lejonen var så dåsiga i värmen att de bara låg och jäste. Ibland tittade de upp på alla barnen som stod vid rutan, men somnade om igen. Så de var verkligen lätta att fotografera. Elvy passade på att zooma in tassarna och riktigt nära ansikts bilder som blev jätte läckra.

Leave a Reply

Översätt sidan »