Familjen

Mickelsmäss i Varberg

Rosa ringde och undrade om jag skulle med på Mickelsmäss i Varberg? hennes moster skulle stå där och sälja chips. Det var längesedan jag såg fästningen och tänkte att det kunde kanske vara kul. Jösses! jag har haft en kanon dag, det började med att båda två var vrålhungriga, så vi köpte korv med bröd (smaskens med västkustsallad). Sen började vi gå bort mot fästningen. Oj oj vad vackert de hade pyntat. Nu fick jag se mina efterlängtade pumpor som jag blev blåst på, i Botaniska. Det var pumpor och grönsaker både högt och lågt.

” Det är nu tredje året som den halländska skördefesten arrangeras på Varbergs fästning. Redan från starten var detta en marknad som enligt många av våra besökare är den mest populära. Man hänvisar då till utsmyckningen av fästningen med grönsaker och det stora och spännande utbudet av lokala odlare. Demonstrationer, försäljning, provsmakning och utställningar av det bästa inom halländsk råvaru- och matproduktion. Ett trettiotal utställare med bl a grönsaker, kött, fisk, ost, örter och marmelader. Utbudet är spännande, gott och oemotståndligt. “

Vi gick in i museet och tittade på myten och legenden Bockstensmannen. Det var så jätteroligt att gå runt i alla de olika rummen och upp för de branta trapporna. Jag blev jätteimponerad över den fina historiska dräkterna de hade gjort för barnen. En riktigt rolig grej, och det fans för vuxna en bit längre bort. Jag var bara tvungen att prova, luvan var inte så dum synd bara att den kliade så in i nordens. Vi gick sedan runt fästningen och tog mängder av bilder. När Rosa var inne och pratade med sin moster, gick jag ner till havet och tog kort på vågorna. Jag tyckte att jag hade varit så himla smart och tagit skydd bakom en klippa när vågorna kom. Men plötsligt kände jag bara hur jag åkte bakåt och blev superblöt av en våg. Shit jag såg ut som en disktrasa där jag stod chockad över vattnets kyla. Så kan det gå när man är korkad och för närgången. Men roligt hade jag, riktigt roligt så tusen tack Rosa för du ringde och tog mig med. Sådana här turer är det bästa som fins. Jag kommer under kvällen lägga upp mera bilder i mina album.

Leave a Reply

Översätt sidan »