Hästarna

vårtecken

Jösses! Vilken konstig förkylning! Hade så himla ont i snoken igår och näsan rann så jag höll på att bli galen, var bergsäker på att jag skulle vara ännu värre idag. Men nej! Inte snorig eller något?, hel skumt! Är visserligen glad att det är över men det känns konstigt. Gick runt lite på tomten för att kolla dammen och hur jag skall placera pallkragarna. Elvy ville ha nedre delen av gropen till grönsaker och inte mig emot. Hon planterar och jag skördar. Kan det bli så mycket bättre? Honungs rosen, julrosen, päronträdet och tror det är någon form av syren som har börjat ta fart. Härligt nu är nog våren på väg.

Har passat på att skära ordentligt i hovarna när jag inte har tagit ut hästarna och Beethovens hovar är riktigt bra, de har fått mycket bättre kvalité när jag varit på dem så hårt och börjar få ganska bra kläm på knivarna. Det enda är att jag måste slipa mellan varje verkning och det har jag inte fått riktigt kläm på ännu. Knivarna måste vara supervassa så att det inte blir så svårt att skära. Funderar på att ta med dem till jobbet och be gubbarna lära mig slipa ordentligt. Ju fortare jag kan verka hästarna , desto skonsammare för dem. Helt otroligt att de har sådan tålamod när jag håller på.

Leave a Reply

Översätt sidan »