Kärringonsdag

Naturhistoriska museum i Göteborg

Idag tog jag och Elvy en tur till Naturhistoriska museum i Göteborg. Vi kom dit precis när de öppnade men det var fullt av barnfamiljer. Jag Tycker det är lite si så där att fotografera uppstoppade djur, men en del såg så fina ut att det blev ett par kort. Det syntes ganska tydligt på glaset vilka djur som barnen tyckte mest om. Blev lite förvånad över att de var så många barn som tog kort, de var lite smartare än mig som glömde ta kort på vad det var för djur jag fotograferade.

Av och till så har jag fladdermöss uppe på loftet ovanför stallet. Jag försökte hitta vilken sort det var men det fans så otroligt många, det var i alla fall ingen vampyr! De var mycket mindre, riktigt fjuttiga faktiskt. Läste på nätet att en del fladdermöss är fridlysta och att man inte fick täta husen om de hade byggt bo. En familj hade fått dispans att täta sitt hus för de var överallt, i sängen, köksskåpen o.s.v  Lätt för kommuner att gasta fridlyst om de inte
är drabbade själva. Jag hade smällt av om de befann sig inne i huset. Stall loftet går väl an!.

Vi hade kanon trevligt och jag har inte varit på Naturhistoriska sen skoltid. Härligt att gå runt i den gamla knarriga byggnaden med sina sittbänkar mellan montrarna. Byggnaden är från 1833. Den stora Malmska blåvalen som man kan gå in i, strandade i Askimsfjorden i södra Göteborg 1865.  Den permanenta utställningen har till stor del inte uppdaterats sedan 1970-talet.  Vi passade på att strosa runt på Linnégatan och käkade glass i det fina vädret.

Leave a Reply

Översätt sidan »