Kärringonsdag

Gathenhielmska kulturreservat

Mådde lite pyton i går och var ganska trött när jag kom hem från utflykten på Sjöfartsmuseet. Jag är enveten som en bäver när det gäller tabletter och tar bara om det är absolut kris. Vilket var i går så Elvy fick köra, fast skall jag vara helt ärlig avskyr jag att köra i stan. Undviker det helst helt. Men vi fick se massvis av skepp och rolig information om medikament och olika lagar som gällde på den tiden.

När vi kom ut promenerade vi runt och tittade på Majornas riktigt gamla hus. Jag har sett skeva hus i mina dar men en del som var här inne slog nog rekord. Byggnaderna är från 1700-1800 talet och väldigt vackra att se på. Mycket kringelikrokar och utbyggnader. Området är inte så stort och det skapades 1936. När staden hade planerat rivning och nybebyggelse. De blev omfattande protester från stadens invånare.

Men som sagt! Husen är riktigt skeva och man funderar på hur de ser ut på insidan.“Reservatets dag är ett årligt evenemang som brukar inträffa första söndagen i september”  Det kan vara något att hålla koll på.

Precis innan vi var på väg att åka hem ringer Elvys ena dotter och ville ha skjuts från Liseberg. Hon hade vunnit lite!!!! och ville ha bär hjälp. Jag fattar det inte! Hur tusan kan hon och hennes tur kompis vinna så mycket på en gång! Vad är knepet? Jag kommer alltid fattig hem från Liseberg. Bär hjälp? Inga problem jag och Elvy hjälpte henne gärna med att reducera hennes tunga lass.

Leave a Reply

Översätt sidan »