Trädgården

Röd Fibblan

Blev så glad idag när jag gick runt på tomten och kollade mina blommor. Röd Fibblan som jag tycker är jätte söt hade klarat sig på ena sidan uppfarten. Funderar på att flytta dem till dammen, även om det är en ogräs så rycker jag färgen är så himla läcker. Jag såg den första gången när jag och gubben var på utflykt vid Åkrabergs gård. Även Gurkörten som jag tog med mig från Gräfsnäs slottsruin på en kärring onsdag har kommit upp detta året.

I morse när jag fodrade så frös stackars Bellman! Fick släng på honom ett täcke och ökade upp höt ordentligt. Han är en riktig velour totto. Jag har precis gått runt och kollat den stora hagen och det fans att äta på men inte i mängder. Har öppnat på tomten igen så de kan klippa vår gräsmatta. Misstänker att Bellman har surnat till och varit lite lat med att gå runt och äta, betydligt bekvämare att få det i en stor hög så han bara kan skyffla in höt i munnen!

De skall strax få lite extra hö så de har under natten, så skall jag flytta mina Fibblor. På andra sidan uppfarten har det här ogräset tagit över. Den som humlan sitter i.

Leave a Reply

Översätt sidan »