Utflykter

Potatisfestivalen i Alingsås

Då var det dags för Potatisfestivalen i Alingsås och i år firade de dessutom 30 år. Jag och gubben plockade upp Elvy ganska tidigt, marknaden öppnade redan klockan 7. Men när vi var framme alldeles efter 9 så halvsov Alingsås fortfarande. Helt underbart! Lätt att få parkering och lagom med folk mellan stånden och alla gamla butiker och caféer. Jag köpte en poncho sedan bar det av för fika.

Vi stannade till och fikade i Storkens Café. Snacka om gamma innergård! I broschyren om Alingsås står det ” Kom ikapp dig själv i Alingsås! I vår stressande tillvaro har vi behov av oaser där vi kan komma ikapp oss själva. I Alingsås finner du din oas ” Jag viste att Alingsås är kända för sina innergårdar!! Men att de hade så många?! Nu gick vi ändå bara på ett par gator! Resten får bli en annan dag då vi även kan passa på att ta en titt på Nolhaga slott och djurpark.

Balders Hage startades 1973 men 1980 flyttade man till de nuvarande lokalerna som har anor från 1700-talet och man har bevarat väldigt mycket av inredningen. 2002 utökade man genom att hyra grannfastigheten som varit gamla stallar och gjorde en cafélokal i mitten. Totala butiks ytan är nu 300 kvm. Wow! Vilket ställe! Tur att vi var så tidiga för allteftersom så blev det bra mycket folk och alla caféer fylldes upp snabbt.

Ett par innergårdar hann jag fota innan vi åkte hemåt.

Leave a Reply

Översätt sidan »