Trädgården

Vilket väder

Perfekt väder idag. Har suttit på uteplatsen och bara njutit av våran hmm skummande damm! Allt har växt så in i nordens att jag får ta en liten röja dag idag. På övre dammen syns inget skum, men nedre! Skall fixa medel så fort löningen har kommit. Härligt att jag började rensa ogräs så tidigt i år. Jag har sluppit undan ordentligt i sommar och de brännässlor som fins nu tar jag på ett kick. Har gjort ordning fika på uteplatsen så jag skall utfodra gubben och minstingen som jobbar för fullt.

Har fått en brygga ut från stallet, så att jag slipper gå ut i gödselhögen varje gång. Förhoppningsvis förbränner det bättre när jag inte behöver gå på högen. Himla skönt om vi kan spri ut högen varje år, så vi slipper lägga pengar på container som skall tömmas. Mellan rummet mellan vårt hus och Micael är så snävt att en lastbil men container på, kapar av vindskivan på vårt hus. En del gubbar har varit så järnvägars envetna att de skall testa ändå. När vi köpte gården så orkade de som ägde den innan inte avhysa de som hade ställt in grejer i ladugården. Något som vi skulle varit mera obs på när vi köpte gården. Nu tog ju branden hand om deras skit men ändå!

Här sliter Micael igen med att gräva upp och göra om dräneringen. Han får gräva djupare och så bygger vi ut taket så han kan förvara sin ved. Då kommer taket ut till den stora dräneringen. Det gick inte dränera ända fram som är brukligt efter som huset står på stora stenar och det inte är jämt.

Leave a Reply

Översätt sidan »