Hundarna

Konstigt väder

Äntligen känns det lite som om man är på väg att hitta en bra rytm. Shakira har vi dragit ner maten på, hon ökade snabbt i vikt på det nya fodret och så löpet på detta när hon tycker allt är jobbigt. Har varit så himla trött när jag kommit hem att vi bara tagit den vanliga slingan. Den tar 45 minuter så det är en bra slinga men tar man den varje dag så blir det sådan rutin och Shakira somnar gärna till. Så när jag fortsatte så blev allt med ens skit jobbigt och Shakiras öron pekade rätt ut som de gärna gör när hon tycker något är pest.

När hon väl kom över bekvämlighets spärren så kom de gamla vanliga takterna fram och hon blev med ens vaken, alert och kanon lydig. Men det var konstigt väder idag Shakira var extremt observant och kom direkt vid min sida när en fotgängare dök upp. Vist är hon lydig men inte riktigt så. Svalorna flög väldigt lågt över ängarna och verkade också knepiga. Shakira hittade två rådjur i en buske och de bara stod och glodde  på varandra med en meters mellanrum. Hel skumt!

Jag brukar tycka att det är lite domedagskänsla när det stormar och himlen är mörk och allt verkar vara på helspänn. Hästarna brukar vara väldigt känsliga om något skumt är på gång men båda två kom lugnt släntrande när jag skulle fodra så det är väl bara jag och som har nerverna på utsidan idag. Shakira ligger och gottar sig med ett tandben och tycker allt är kanon just nu.

Leave a Reply

Översätt sidan »