Hästarna

Fixat i stallet

StalletBellman kollar läget

I morse när jag tog bilder till fototrissen så hade jag uppe gödseldörren. Vi har väl inte den bästa belysningen i stallet och när jag verkar hästarna blir jag så himla svettig. Box dörrarna har inte varit stängda på flera år och Bellmans var dessutom trasig. Tog bort den helt och en del på väggen. Nu är det bredare så han slipper vinkla sig i 90 grader när han skall in.

Mat dagsBellmans box

När det är så fint väder ute kan et vara gott att ha gödseldörren uppe. Nu när vi byggt en brygga ut gäller det att hästarna inte går ut på den, den lär definitivt inte hålla. Skit samma om bryggan går sönder, bara hästarna inte skadar sig. Beethoven är väl den som gärna måste testa allt även om det var Bellman som tittade ut först idag.

StallgångenMat dags

Beethoven har dörr på sin box om det någon gång skulle behövas, annars funkar snören eller att jag bygger ihop något snabbt. Har vi haft veterinären uppe eller hovslagaren så vet hästarna att de skall stå i sin box och vänta på deras tur. Sen är fyrkanten mellan boxarna min zon så där vet hästarna att de måste vara försiktiga. Är stallet så pass litet och hästarna ändå kan röra sig fritt så tar de automatiskt hänsyn, de har alla hästar gjort även de som varit inhysta en period. Man skiter inte överallt utan i en box.

Beethovens boxKompisar

Det som däremot är kanon viktigt är att de fåt fodret i sina boxar, höt får de i den stora boxen. Bellman är ett matvrak så jag har varit stenhård med att de inte får gå in i varandras boxar medan de äter. Det syns ganska tydligt när Bellman funderar på att knycka mat av Beethoven som äter långsammare. Det händer ytterst sällan men det brukar vara ett tecken på att jag måste höja upp maten lite. Bra med de här fototeman, det blir att man går runt och kollar upp ting.

Leave a Reply

Översätt sidan »