Kärringonsdag

Julpyssel

I dag skulle vi pyssla och jag tjuvstartade med en gammal kaffeburk. Jag hade hittat en kravlenisse som ser på pricken ut som favorit gubben på jobbet. De är skrämmande lika så det finns inga tvivel om att han agerade modell för kravlenissen sist han var i Danmark. Han skylde på att han behövde vila upp sig! Men nu vet jag minsann vad han gjorde. Någon måste ju stå modell för kravlenisserna så varför inte han  🙂

Men när jag frågade Micael om råd tyckte han inte nissen passade in utan tyckte jag skulle göra om en pringles istället och göra denna till min tyska mamma istället. Mycket smart för jag hade kört fast lite och viste inte riktigt hur jag skulle gå vidare. När jag blev klar med burken städade jag ordning så Elvy och Rosa skulle få plats. Misstänkte att Elvy skulle göra något konstigt och knepigt som bösar ner mitt hem.

Elvy tog med sig massa knepiga saker plus en plockad papegoja!! Hon började med att klippa sönder en kattleksak och mycket riktigt den bösade ner vårat kaffe så det gick åt 3 kannor. ( Snacka om svinn, måste skaffa koppar med lock ) Sedan tog hon fram en påse med fjädrar. Äkta papegoj fjädrar och hon bedyrade att den hade tappat fjädrarna själv ?! ( Mysko en hel påse?! ) Vill nog se den stackars gojan först innan jag köper det!

Kolla så snygg den blev! Är riktigt avis, förmodligen är nog naken gojan det med.

Rosa passade på att göra kort. Riktigt smart det är lätt hänt att man blir lite sen med dem annars och nu hade hon möjlighet att göra dem i lugn och ro. Ja efter att hon hämtat öronproppar så hon slapp mitt och Elvys sjabbel om lim. Elvy ville inte limma utan göra allt så naturellt som möjligt. Hmm såg alt att hon var den förste på limburken.

Rosa hjälpte mig med idéer till burken så jag inte skulle överarbeta den. Gubben som skall ha den tycker att pilla med papper gör ju bara småbarn och undrade om jag inte hade viktigare saker för mig. Han är en kuf för sig och jag gillar att han säger rätt ut vad han tycker och står stenhårt för det. Han är kanon snäll och jag gillar att han tar vara på livet genom att åka på olika evenemang och hitta på massa saker. När ni kollar på kravlenissen som hänger på burken, skall ni veta att gubben på jobbet kommer att se sin spegelbild  🙂

Känns gott att jag kommit såpass långt med julklapparna. Nu är det Norge klapparna som står på tur.

Leave a Reply

Översätt sidan »