365 Foto 2011

Brygga/ Bryggor ( 249 av 365 )

Brygga/ Bryggor ( 249 av 365 )

Monica var uppe tidigt idag så vi tog en sväng till Tulebosjön.  Dels ville jag fotografera den långa fina bryggan! Hmm! Som nu inte var så lång utan kort och uppstaplad. Vi hade perfekt rid väder även om ljuset blev lite konstigt på en del bilder. Jag hade väl paltat på mig för mycket kläder i vanlig ordning och blev ganska svett, men hellre det än att ha för lite och bli kall.

Kållered

När solen låg på ganska lågt så blev bilderna lite små mystiska. Tycker de blev lite läckra med spökkänsla. De här funkishusen eller boxarna som ligger på ängen är ganska nya. Jag tycker de är så vrål fula. De har ett liknande område fast med bruna hus på andra sidan, men där har blivit jättefint och lummigt. Tror det här området kommer att smälta in bra också så småningom när trädgårdarna har fått växa till sig.

Mot Tulebo

Det är de här ängarna vi brukar galoppera över. Det är två ängar med en liten väg i mellan. Det gäller att inte hästarna är för heta så de bara drar på, har de väl fått upp farten kan det vara lite svårt att få stopp. Sist vi red här ville de köra sitt egna race så jag fick styra upp mot husen där den sista biten är en brant backe. Hästarna får gärna springa fort men det skall vara kontrollerat annars får det vara. Idag var de jättefina så vi vände ner vid skogen längs bort och fortsatte runt sjön.

Ängarna

Vi har badat förut med hästarna men av någon anledning vägrade Beethoven att gå i för Monica så vi tänkte testa idag igen. Blev så full i skratt när jag såg Monica och hur smidigt Beethoven breddade bakbenen för att stå som fastklistrad i backen. Som sagt han vek inte en tum och Monica ville ha revans idag :)  Bellman var så törstig och älskar gräset som växer längs kanterna så han var det inga problem med att få i.

Bellman

Här börjar Beethoven fatta att Monica vill ha i honom i vattnet och försöker smyga vidare. De stod och velade en bra stund innan jag tyckte att Monica skulle testa med att backa honom och sedan bara vända upp.

Beethoven och Monica

Beethoven försöker göra sig så kompakt och fyrkantig som det bara går, han blir verkligen som en tung klump när han trycker ihop sig. Monica backade och vände upp mot sjön och man såg hur han tänkte skit också och så gick han försiktigt i vattnet. Jag kör denna varianten när de är för motsträviga och jag vet att det inte är något de är hysteriskt rädda för, utan bara kör typ vill bada i morgon men inte just nu.

Beethoven och Monica

Beethoven tycker det är kanon roligt när han väl är i och man får se upp så han inte bara lägger sig ner för att rulla runt. De fick mysa runt en bra stund i vattnet innan vi begav oss hemåt igen. Men nu var det på två betydligt piggare hästar.

Svalkat sig

2 Comments

Leave a Reply

Översätt sidan »