Hästarna

J…… en hovböld!

Hovböld

Vi skulle ut på en längre ridtur idag när vädret är så fint, men jag har känt att hovarna luktat lite. Bellman har strålröta som är under kontroll men Beethoven har inte verkat haft några problem! Hmm! Jag behöver ha in hovarna lite mera så jag kommer att verka tätare. Perfekt när grönbetet kommer och hovarna växer så det knakar. Stackaren har haft en stor hovböld och det är nog mest det som har gjort honom lite stingslig. Önskade att hästarna visade mera smärta tidigare. Han är inte halt men det måste ha gjort ont.

Monica raspar

Det är väl också en fördel när jag gör det själv att jag inte låter det gå så lång i mellan utan tar tätare och hittar problem fortare. Men jag blev väl lite väl kaxig när jag fick så fint beröm av hovslagaren att jag har låtit det gå längre i mellan verkningarna. Något jag inte kommer att göra om. Monica har även börjat lära sig och behöver bara bli lite modigare med raspen. Sedan får hon börja skära och sedan!! Ja då behöver ju jag bara titta på! Eller? Vad tror du Monica?  .)  Tänk på att jag är gammal.

Bellman äter

Vi tog en liten lugnare tur på mjukt underlag, men Beethoven har allt mycket spring i benen och det blev att hålla honom så lugn som möjligt. Men det verkade som alla njöt lika mycket av turen och jag skall gå upp i kväll och göra rent hoven med jodapax och kolla så allt är som det ska med hoven. Sedan är det allt dags att raka Beethoven, jösses så han ser ut.

Skägg monster

4 Comments

Leave a Reply

Översätt sidan »