jobb

Jahupp då var det EU-toppmöte

Jag hade sagt till städgänget att ta alla jobb i stan först i fall det skulle bli kaos. Jag åkte in tidigt eftersom jag skulle börja med Tornhuset vid Gothia Towers och sedan jobba mig ner åt Mölndal. Polisen hade redan stäng av vid korsvägen men det blev ingen större omväg när jag sedan skulle vidare. Gick där och små mös för mig själv och så himla stäld när de plötsligt tände ljusen vid Liseberg! Snacka om att känna julstressen som en lavett.

Egentligen älskar jag julen men får panik över trafiken och att det är så packat i affären. Jag har altid trott att Liseberg tänder granen 1 december men det är tydligen imorgon som den skulle ha tänts då Jul på Liseberg öppnar. Jag skall försöka åka in extra tidigt en morgon och fota runt Gothia Towers men det får bli efter EU-mötet. Hoppas verkligen att inte detta EU-toppmöte ballar ur som det gjorde 2001 då det blev stenkastning och upplopp.

Julstaden Göteborg tjuvstartar också och tänder juleljusen på den 3,4 km långa sträckan från Liseberg till Kanaltorget och Stenpiren. Senare kommer fler julinstallationer att tändas i stan och ljusshowen Julens magiska under visas på fasaden på Konstmuseet på Götaplatsen. Allt detta blir en syn som heter duga.”

Leave a Reply

Översätt sidan »