Nature Photo Challenge

Nature Photo Challenge #21: Water plants

Jag sitter just nu och går igenom gamla cd-rom skivor med bilder och för över dem till hårddisken så att jag kan lägga upp dem på flikr och där hittade jag flera bilder på näckrosor vilket passar bra eftersom temat är vatten växter.  Så min första bild är från Botaniska trädgården ett helt underbart ställe att gå runt och njuta av alla blommor,  träd och dammar. I år var det extrem mycket Andmat/Lemna minor på vattnet.

Botaniska

Andra bilden är från våran egen damm och det är bladen på en vattenlilja. Den blommade ett år men överlevde inte vintern. Vi hade extremt kallt den vintern och dammen bottenfrös.

Vattenlilja

På Wanås slott har man Sedan 1987 har  Marika Wachtmeister arrangerat stora konstutställningar på godset och i dag ser man skulpturer och konstverk utspridda lite varstans på ägorna som i parken och i uttjänta stallbyggnader.  Det ser nästa ut som näckrosorna sväljer den lilla stugan.

Wanås konstpark

Ann-Sofi Side´n Fideicommissum som är ett platsspecifikt verk. Titeln hänvisar till institutionen Fideicommissum i Sverige, där den först födde sonen ärver familjär stat i aristokratiska klassen. ( Hon kissar mer eller mindre på gubbväldet ) Skulpturen är så vackert placerat framför vattnet, där hon ser ut över näckrosorna.

Ann-Sofi Side´n Fideicommissum

En vacker vit näckros.

Näckros

En annan bild från Wanås 

 
 

 

 

Wanås konstpark

En liten groda kikar upp i vår damm, den gömmer sig bland Andmat/Lemna minor .

Groda

Leave a Reply

Översätt sidan »