Hundarna

Musik för hundar

Avslappnande musik

När vi har varit ute eller åker och handlar har vi börjat med att sätta på avslappnande musik. Nu är hundarna lugna  och vi har inga problem, men det är ändå gått att se att de går in i djup sömn av musiken.

Jag gillar att ha på musik med natur och fågelkvitter. Flertalet av videorna på YouTube är vackra att titta på och det finns så många musik sorter att välja på.

Naturmusik: Ljud från naturen, som vågornas brus eller fågelkvitter, kan också ha en lugnande effekt på hundar. Dessa ljud kan påminna hundar om deras naturliga miljö och hjälpa dem att känna sig trygga och avslappnade. Du kan prova att spela in ljud från naturen själv eller köpa en CD eller streamingtjänst med naturmusik för hundar.

Fototriss : Lugn & Ro
 

Klassisk musik: Studier har visat att klassisk musik kan ha en lugnande effekt på både människor och djur. Den långsamma takten och de repetitiva melodierna kan sänka blodtrycket och hjärtfrekvensen och främja avkoppling. Du kan prova att spela klassiska kompositörer som Mozart, Beethoven eller Bach.

Ambient musik: Ambient musik är en typ av instrumental musik som ofta kännetecknas av sin lugna och drömmande natur. Den kan skapas med en mängd olika instrument och ljud, och den används ofta i spa och massageanstalter för att skapa en avkopplande atmosfär. Populära artister inom ambient musik för hundar inkluderar Brian Eno, Harold Budd och Wolfgang Gartner.

Penny

Harpmusik: Harpans mjuka, vibrerande ljud sägs vara särskilt lugnande för hundar. Många hundägare rapporterar att deras hundar slappnar av och somnar när de lyssnar på harpmusik. Du kan hitta harpmusik för hundar på streamingtjänster som Spotify eller YouTube Music, eller så kan du köpa en CD med harpmusik speciellt framtagen för hundar.

Tips för att använda musik för att lugna din hund:

  • Spela musiken på låg volym. Hög musik kan vara stressande för hundar.
  • Placera hundens säng eller viloplats på en lugn plats i ditt hem där den kan slappna av och lyssna på musiken ostört.
  • Låt musiken spela kontinuerligt. Detta kan hjälpa till att skapa en känsla av lugn och säkerhet för din hund.
  • Var tålmodig. Det kan ta lite tid för din hund att vänja sig vid att lyssna på musik och att den ska börja associera den med avkoppling.

Kom ihåg att varje hund är unik och vad som fungerar för en hund kanske inte fungerar för en annan. Det bästa sättet att ta reda på vad som fungerar för din hund är att experimentera med olika alternativ och se vad den svarar på.

Leave a Reply

Översätt sidan »