Hästarna

Billy shettis/whels

Hej Detta är Billy med sin skötare Monica. En klart ovärderlig hjälp som jag uppskattar djupt. Billy kom till gården som en busig 1 Åring och blev snabbt Monicas favorit. Visst hade jag hört att ponnyn har en tendens att äta på allt och att de har lätt för att gå upp i vikt men inte kunde jag ana att jag skulle få ett vandrande mat monster ! Inte lägga ut grisens mat på backen , hålla kaffe koppar och coca-cola flaskor på 2 meters avstånd, inte ha knappar, snören och dylikt på kläderna ! Skaffade skåp men vad hjälpte det ? de går ju att öppna och tänk vilken lycka när han kunde fälla ut en back och dra ut hjälmar , borstar och smaka på jodapax ( det var tydligen inte gott, trampade sönder flaskan istället ) och sen stå i denna konstiga arom. Började så smått att växa till sej , ja då kom nästa fas ( smita smita smita ) Trappor vad är det ! inga problem, lite kantigt att gå på men grannen har en stor härlig tuva gräslök och den behövdes ju ansas. Wow, gästhuset har inte stängd dörr!!! Upp för trappan in i köket men där fanns visst inget att äta , men uppe vid fönstren stod det fullt med olika grässorter. Jag slutade att träna motion efter denna ponnyn den dagen han sprang runt och såg ut så här.

Insåg att han upplevde det som helt suveränt att ha mej flåsande efter sig , medan han elegant trippade runt och tyckte han var snyggast i hela världen. När jag började med att bara gå förbi honom och lägga all min energi på en tuva , rot eller sten tyckte han att måttet var rågat och kom fram till mej och pockade på uppmärksamhet. Nu mera är det ingen som stressar upp sig när han har tagit sej ut , han håller sig snällt på gården och kommer snällt när man ropar. Fast det är klart, han har ju blivit vallack och 5 år med en kanon skötare som Monica.

Leave a Reply

Översätt sidan »