Djuren

Minigrisen Babe!!??!

Det här är min så kallade minigris? Jag köpte henne som sådan i alla fall , tycker mest hon liknar ett tvätt äkta hängbuks svin.

När gäster kommer på besök så frågar de om hon ligger i sitt hus och sover innan de kliver förbi grisspärren till våran gård. Sover hon så har de åtminstone ett par timmars frist innan hon kommer fram grymtande och kollar läget. Själv tycker jag hon är en riktigt trevlig och väldigt social liten gris.

En vacker vår dag fick jag för mig att göra en rabat

Hämtade gamla tegelpannor och blandade jord och hästskit. Gick längst ner i hästhagen och hämtade Funkis och Blåklint i omgångar. ( Det följde en 80 årig odlingslott- fantast med på köpet när vi köpte gården, som poängterade hur viktigt det var att sätta rödbetor, lök, rovor o dylik, så man klarade sej över den kalla vintern) Han hade även odlat Funkis och Blåklint i mängder så det var bara att hämta. (Mina hästar hade varit inne på samma ide ett antal gånger) Satte varannan så det skulle bli fina färger, Funkis var rosa och den klassiska Blåklinten. Detta tog mej en hel dag att göra, men jag kände mej jättenöjd och gladde mej till morgondagen då blommorna hade fått rätta till sej under natten. ( Trodde jag ).

Glömde bort den vandrande plogen och ansnings maskinen Babe. Hon hade ansatt ner alla Blåklinten till en liten gräsfläck ( Det skall vara en stor Blåklint längst fram i rabatten på bilden!! Vist är den imponerande! ) Den dagen skall jag väl erkänna att jag gick och tänkte på bacon till middag.

Inte konstigt att hon är en riktig tjockis. (Undra var det var för fel på Funkisen?

Leave a Reply

Översätt sidan »