Hundarna

Miljöträning

I dag var jag nere på IKEA med Shakira, hon är lite rädd för bilar och har blivit skrämd av en större hund, så jag bad min kompis möta upp med sin Golden Alfhild.

Alfhild på sin första utställning

Det var klart den sämsta dagen att träna på bilar med tanke på alla reor och att folk byter sina julklappar.

Jag var lite orolig att Shakira skulle gå ur kopplet och springa ut i trafiken , så jag bar henne över bron till Ikea och släppte ner henne vid bensin stationen.

Shakira tyckte det var bedrövligt med alla bilar, kundvagnar och folk till höger och vänster, men nyfikenheten tog snabbt överhand och hon märkte att det var riktigt trevliga människor som gick runt med de där konstiga vagnarna och bilarna glömde hon snabbt bort, det var alldeles för många att hålla koll på.

Shakira fick syn på Alfhild som satt och väntade med sin ägare Elvy. De hade gått från Baltorp och tränade också trafik och koppelvett. Alfhild är lite burdus och behöver lära sej att inte kasta sej över alla folk hursomhelst när hon skall hälsa. Shakira blev lite rädd över Alfhilds våldsamma sätt att hälsa men tyckte det blev roligare och roligare när vi begav oss hemåt tillsammans.

Det stora plusset med Shakira är att hon anpassar sej fort, kopplar av och är positiv. Brydde sej överhuvudtaget inte om bilarna på hemvägen, gick hur fint som helst nu över bron och satt fint och väntade tills det blev grönt ljus. När vi kom hem sprang hundarna runt och lekte som tokstollar innan vi gick in och fikade.

Innan jag körde hem Elvy och Alfhild gick vi min slinga runt gården, där Alfhild fick syn på mina hästar. Hon skällde till en gång och såg mest förvånad ut över att det fanns vandrande täcken. Det var första gången hon såg hästar på så nära håll. Vi skall ta och göra om detta snart igen, det var både roligt och lärorikt.

Leave a Reply

Översätt sidan »