Smått o Gott

Röda Korset i Kungsbacka

Elvy och jag åkte till Röda Korset i Kungsbacka. Jag skulle leta efter en blus till min mamma och behövde själv lite nya kläder.

Som vanligt så blev det att man tittade på prylarna först. Elvy hittade en jätte stor gjutjärns gryta som jag kan använda på min vedspis. De brukar vara lite svåra att få tag på i gott skick eller också så kostar de jätte mycket. Denna kostade bara 20 kr. Ved spisen brukar gå för högtryck på vintrarna och har man ändå fått upp värmen kan man lika gärna passa på att laga maten. Så jag är i ganska stort behov av grytor och stekpannor som klarar den höga värmen.

Maten smakar mycket godare på vedspisen. Jag har alltid varit lite mesig när jag skall tända den, tills jag såg på tv:n en gammal bondmora som fullständigt proppade vedspisen full med björkris och ved. Hon tog bort ringarna där uppe och tände från båda hållen. Det tog sig direkt, så nu gör jag lika dant och det går fort att få igång den

Denna ostkupa tyckte jag bara var för söt, det var bara en liten figur som hade tappat stjärten annars var den hel. Riktigt udda och ett jätte fint hantverk från Klippan i Stockholm. Kostade också bara 20 kr.

Kom att tänka på våra kärringträffar och tyckte att det kunde vara bra att ha lite skålar till maten. Skulle så gärna vilja laga lite Thaimat någon gång och då kan de kanske vara bra att ha. Vi äter mycket mat som man kan blanda och mixa själv, så dessa blir nog bra.

Gardiner hittade jag också som passade i min gäst alla data rum. Har två fönster där i varsin ända så det var smidigt att hitta en så lång kappa att jag bara behövde dela den. Vi brukar ha en tendens att hitta kläder till varandra och så även idag. Elvy hittade en liten blus och en klänning till mig och jag en tröja till henne.

På vägen hem såg vi en skylt med loppis, så vi svängde in där och där fann jag denna vas. Har alltid tyckt om dessa och denna skulle de bara ha 20 kr för. Den hade gått söder en gång i tiden och var limmad. Funderar på om jag skulle be Elvy göra blomsterarrangemang som jag kan ha i för det är väl risk att den läcker och Elvy är otroligt duktig på detta.

Leave a Reply

Översätt sidan »