Kärringonsdag

Bete i lillehagen

Då var det kärringträff igen och jag behövde akut hjälp med att sätta upp stolpar och dra el till lille hagen. Hästarna har gått bra länge i den stora hagen och behöver miljö ombyte. Skall erkänna att idag var jag lite grinig och riktig sur kärring aktig och stressade på rejält. Vilket var otroligt idiotiskt, jag vet ju med mig att vi är ruggigt metodiska och jobbar på som tusan om vi vill ha något färdigt snabbt. Det gick som en dans vi blev klara betydligt fortare än vad vi trodde.

Hmm hur står denna stolpe egentligen? Bäst att hålla koll på dem.

Elvy och jag gjorde hål för stolparna, Rosa mätte och bar ned stolparna till oss. Även om det var en gummi slägga så var den supertung, Elvy som är längst fick slå i så långt hon kunde sen fick min gubbe gå och efter slå så de satt fast ordentligt. Elvy borrade hål, Rosa skruvade i isolatorerna och jag drog el tråden.

Vi hann med att sitta och gotta oss en stund i solen innan vi jobbade vidare.

Äntligen hästarnas hage var klar, det hinner inte växa till sig i den stora hagen om hästarna går där dygnet runt. Denna hage ligger ner mot bostads området och det är mycket folk, cyklar och mopeder som susar förbi och hästarna blir tåliga för olika ljud. Det är många barn som går förbi och klappar så hästarna trivs väldigt bra här och gräset blir alltid mycket kraftigare här i och med att hagen är i vila på vintern. Den stora hagen rör de sig året runt i för jag kör med lösdrift.

Ett stort Tack till er alla för den fina hjälpen.

Leave a Reply

Översätt sidan »