Kärringonsdag

Fasad målning

Jaha då var det onsdag igen och målning av fasad var på menyn denna gång. Jag stod och funderade om vi inte hade tagit oss vatten över huvudet. Jag har blivit lite höjdrädd på stegar, tak går ganska bra men stegar det gillar jag definitivt inte. Jag höll mig på den nedre delen medan Rosa och Elvy skötte klängandet högre upp.

Som tur var fick vi kepsar men det hjälpte inte riktigt när Rosa stod och rollade över mig, jösses vad prickig jag blev i ansiktet. Jag flyttade mig snabbt närmare Elvy men hon var inte så mycket bättre hon med sitt skvättande. Det tog lite tid innan vi fick bra flyt på målandet men sen gick det jätte bra och vi gladde oss hur fint det blev. Vi provade med roller först men det var ingen hit! Putsen lossade och rollern vägde bly, så det fick bli penslar.

Fast lite mossiga blev vi allt av färgen, Elvy sträckte sig förbi mig och jag henne så vi stod och målade i kors. Vi tog en paus och Rosa bjöd på flintastek och klyftpotatis. Jättegott och välbehövligt för man blir rejält hungrig när man håller på.

Vi var rejält ner kladdade av målarfärg så det blev till att stå och äta. Flinta steken var jätte god, det var länge sedan jag åt sådan.

Här är bilder på prickiga Rosa och Elvy.

När vi tog oss en paus igen passade jag på att fota Rosas blommor och katterna, de var så söta där de for omkring i trädgården och det är inte ofta man hinner ta ett kort på dem tillsammans.

Rosa kommer att lägga ut fler blombilder i sin blogg, hon vet vad blommorna heter. Till sist blev fasaden klar och det blev ett jättelyft.

Det lyste så fint när jag körde förbi efter att jag kört hem Elvy.

Leave a Reply

Översätt sidan »