Blandade Teman

Ditt Boende

Hur bor du? [lägenhet, hus, studentkorridor etc] Vilken våning & vilken storlek? Med vem? [djur, människor etc.]

 

Jag bor på en gård mitt i Kållered på gott och ont. Nära till affärer och pendeln, men också nära till mycket folk som irriterar sig på mina hästar. Mölndals kommun bygger hus så knakar och det finns nästan inga vägar kvar att ta ut hästarna på. Det har blivit hård trafik på vägarna och den enda vägen ut har blivit Kulturslinga. Där har de satt upp en rekommendations skylt att det är olämpligt att rida, men folk tar den som förbudsskylt och man blir kallad för jä.. svin med jämna mellanrum av grannar. Bor här med gubbe två tonårspojkar, 3 katter och en hund. Det bor en ekorre vid hagen som brukar kila längs muren varje morgon och upp i våran gran. Den har jag sett i 8 år nu.

Hur många ggr i ditt liv har du flyttat? Av vilken anledning? Om ej, skulle du vilja flytta? Varför/varför inte?

Jag har flyttat 3 gånger. Hemifrån till min första etta, träffade gubben och skaffade hus. Sedan flyttade vi till gården. Skulle gärna flytta till ny gård på landet med bra ridvägar men pojkarna trivs bra här och vi har samlat så mycket bråte och jox med åren så jag vet inte om jag orka flytta igen. Vi har också varit lite för snälla med att låta kompisar ha sina prylar här och det verkar som de inte har några planer att hämta tillbaka dem. (hmm kompisar och kompisar, man börjar undra när skiten inte försvinner). Fast det är klart man kanske kan flytta en onsdag då vi har kärringträff, det blir nog jätte populärt.

Hur gammal var du när du flyttade hemifrån? / När tror du att du kommer att flytta hemifrån?

16 år var jag när jag flyttade hemifrån, trodde det skulle bli kanon men oj vad jag bedrog mig. Det kändes fruktansvärt ensamt och plötsligt hade man jätte mycket kompisar, som inte fattade att allt kostade pengar. De höll på att bokstavligen äta mig ur lägenheten. Summan av kardemumman är att man inte skall ha så bråttom att flytta hemifrån. Föräldrar kan vara jobbiga men det kan ensamheten och dåliga kompisar också vara.

Var du än bor, har du någon kontakt med grannarna? På vilket sätt? Varför/varför inte?

Grannar?!! Det hade jag trevliga sådana tills kommunen satte upp rekommendations skylten på kulturstigen sen, tja vet inte riktigt vad som hände men en del visade sig vara ena riktiga ufon med toleransnivå 0.

Vad har du av följande: [Badkar/dusch], [balkong/altan/uteplats/trädgård], [kök/kokvrå/annat], [antal toaletter?]

Jag har dusch men önskar mig ett nytt badrum, vi hade tänkt bygga ut men kommunen ansåg inte vi bodde i ett bostads område???. Vi har en jätteliten toalett med dusch, den enda i hela huset och ibland så blir det att gå ut när vi har övernattnings gäster. En toalett till på övervåningen hade varit kanon. Eftersom vi inte fick bygga ut har vi byggt en jätte stor uteplats i stället där ladan stod innan branden. Trädgård vet jag inte om man kan kalla det riktigt ännu, vi röjer och rensar så gott vi kan men allt bara växer igen.

Leave a Reply

Översätt sidan »