Kärringonsdag

Tjolöholms slott

I dag åkte vi till Tjolöholms slott, det var Elvys tur att hitta på något. Elvy hade gjort fruktsallad med grädde som var så uppfriskande god. Vi har varit och tittat på slottet när vi gick i skolan (med andra ord, för ett decennium sedan) och man uppskattar lite andra saker nuförtiden, som den underbara naturen och alla vackra urnor som finns vid slottet. Vi funderar på att åka tillbaka en dag och gå runt i slottet och sedan fika vid den gamla byn. Nu hade vi hundarna med oss och de ville vi inte lämna i bilen.

 Jag har alltid gillat det här slottet för att det är så grönt och att det ser så pampigt ut när det är byggt av sten. Sen har de väldigt många arrangemang här som hund utställningar och köruppvisning eller helt enkelt åka ut och ta sig ett dopp i havet och fika i byn.

Jag tycker det är så fint med Stenportaler och det fanns det gott om här vid slottet, synd att rhododendronen hade blommat ut.

 Vi tog en promenad längs havet för att hitta en fin plats att fika på och låta hundarna leka en stund.

 Truten till vänster följde oss hela vägen och kastade lystna blickar på Elvys fruktsallad.

Dessa vackra urnor och blommor, vilken fröjd för ögat. Det fans flera olika fina rabatter och det är svårt att välja ut korten.

Här ligger våra hundar och gottar sig i en fin miljö. Det var roligt att besöka Tjolöholms slott igen och det lär vi göra om fler gånger. Alldeles innan slottet kan man köpa blommor, örter och pepparrot . Synd att vi hade glömt ta med några pengar.

Leave a Reply

Översätt sidan »