Resor

Saltstraumen

På måndagen gick vi en promenad längst kajen i Bodø och fick se när Huttigrutten kom in, det var precis att den fick plats att vända i fjorden och åka ut igen. Det såg riktigt mäktigt ut, båten är ju gigantisk och den vände ganska fort. Vi har haft jätte tur med vädret så vi ville verkligen promenera runt så mycket som möjligt i det fina vädret.

På kvällen åkte vi ut till  Saltstraumen och tittade när tidvattnet kom in. Det bildades enorma virvlar och det såg helt fantastiskt ut. Folk stod och fiskade för fullt medan vi satt och bara njöt av detta skådespel. Medan vi satt där och tittade blev vi sugna att gå upp på bron och se hur det såg ut uppifrån. Det blåste rejält där uppe och det var lite hisnande att titta ner.

Det var så vackert när vi gick ner till Saltstraumen att vi blev stående en bra stund. Vi skulle åka hem tidigt på tisdagen och vi kände att en vecka var på
tok för lite. Så det blir till att åka upp och hälsa på snart igen.

Leave a Reply

Översätt sidan »