Utflykter

Kvarnby

Idag gick jag och Elvy en promenad vid gamla Kvarnby i Mölndal och fotograferade forsen och de gamla husen.

( Mölndalsfallen är ursprunget till Mölndals Kvarnby. Redan på medeltiden utnyttjades vattenkraften till att driva kvarnar och i slutet av 1800-talet utvecklas Kvarnby till ett av Sveriges viktigare industriområden. Pappersindustri, textilindustri och oljeslagerier dominerade. De gamla fabrikslokalerna inrymmer numera företag, museer, hantverkare och konstnärliga verksamheter. Områdets genuina karaktär finns fortfarande kvar. Här sjuder av nytt liv och årliga evenemang med kultur och näringsliv i samverkan.)

Forsen var så kraftig efter allt regnande att vissa bilder blev helt dimmiga och jag hade lite svårt att slita mig från fotograferandet. Jag tittade efter information om kvarnen och fick se på deras bilder att det är belysning vid forsen på kvällen, så det blir till att ta en nattrunda i kväll. Elvy tog några riktigt läckra närbilder på olika blommor. Jag hoppas hon lägger ut dem på sin blogg.

Leave a Reply

Översätt sidan »