Trädgården

Plantering i regnet

I dag tänkte jag röja färdig vid vagnen men jag hann inte mer än ta ut hästarna vid kokhuset förrän det började regna. Bellman tittade på mig som om det var mitt fel med allt regn och jag funderade om jag skulle gå upp med dem igen. Men gräset hade växt till sig bra och det behövdes betas ned. Någon som hästarna snabbt märkte och började gå över till att beta istället för att glo på mig. Shakira fick sig en stöt av el tråden samtidigt som hästarna kom galopperande i våras, detta har hon inte smält ännu. Hon vågar gå in till hästarna när vi sätter dem på tomten men i hagen vägrar hon fortfarande att gå in i.

När det ändå var sådant skit väder så passade vi på att åka till Plantagen och titta på växter. De hade halva priset på vissa växter så det var till att passa på och handla. Vi köpte 2 Azaleor, 2 taggfria Björnbär, 1 Järnek, 2 Dahlior, 1 Hibiskus syriacus, 1 Hortensia, 1 Fjärilsbuske och det är verkligen ett passande namn. När jag var på Garden center i Mölnlycke så nog satt det en fjäril på busken och likadant nu på Plantagen. Jag kanske kan fotografera fjärilar så småningom, har sett ovanligt lite fjärilar i år. Sen kunde jag inte hålla mig utan köpte en Dracunculus vulgaris och en Zantedeschia. Det är av Kalla sorten som min Voody Lily som stank så illa. Det är dem jag är mest spänd på att få se växa.

Jag planterade ut det mesta vid kokhuset och hästarna gnäggade varje gång jag kom körande med skottkärran full av jord. Claes-Olof satt inne och tittade på fotboll (himla lägligt, kom ut när de bara var 2 lass kvar). Men i gengäll så lagade han middagen. Jag har funderat länge på om jag skulle plantera något vid kokhuset, jag har märkt att katterna gärna har rabatten som toalett och då känns det inte så fräscht att plantera blommor där. Men jag har länge velat ha en Järnek så den satte jag vid dörren och sedan så började jag fylla rabatterna. Fjärilsbusken som 2meter satte jag i den lilla rabatten. Dahliorna och krysantemum hamnade vid uteplatsen. Det är cementerad ett gammalt vatten ho som de förr hade till korna och nu kom den äntligen till användning.

Hoppas alt nu klara sig och jag får se det växa, för är det något som har fattats på denna gård så är det blommor. Hade inte mer än planterat färdig då denna vandal dök upp, men den han inte mer än kika över kanten innan den blev delad. Shakira undersökte Järneken väldigt noga innan hon satte sig på trappen och kollade när jag planterade. Egentligen så borde hon vara på bild för sig och inte med det äckliga slemmonstret.

Leave a Reply

Översätt sidan »