Kärringonsdag

Sandsjöbacka

I dag åkte Elvy och jag till Sandsjöbacka med hundarna, Elvy mindes bara hur det tråkigt hon hade tyckt Sandsjöbacka var när de var på utflykt med skolan. Platt och eländigt med bara massa ljung. Jag och gubben brukade gå här jätte ofta med vår första hund som var han ilsken men funkade fint med fåren som går lösa här.

 

Jag tycker vi fick oss en härlig promenad och visst är det massa ljung och ganska platt men man kan gå längs sjön i mitt i urskogen också om man tar den halvstora slingan. Den stora slingan ville jag inte gå för jag tycker det är lite läskigt att gå bland korna. Korna kan vara ganska nyfikna och påflugna, då är fåren bättre att passera de står bara tittar i flock.

 

Det finns gott om trappor och broar man skall passera och det är bra träning för hundarna, men varken Alfhild eller Shakira reflekterade något nämnvärt utan gick lugnt över. Hade med en annan kompis för ett par år sedan som fick bära hunden över alla trappor och som vägrade att gå på de smala långa broarna utan klafsade hellre runt i dyngan. Kompisen var inte speciellt glad efter den promenaden. Men jag tycker här är väldigt vackert och framför allt rogivande att promenera runt. Här finns mängder av svalor och det ljudet var det enda vi hörde.

 

Leave a Reply

Översätt sidan »