Hästarna

Undrar hur länge de är hela?

Tog Bellman på en sväng, han kan vara lite små fjompig när han är ute själv. Det gick riktigt fint idag och jag passade på att western svänga honom runt träd. Bellman ser gärna spöken lite här och där men han stressade inte upp sig och surnade inte till nar jag pressade honom. Båda hästarna är 7 år nu och det märks att de har mognat. De har fått rejäl vinterpäls och verkar inte bekymra sig om kylan men Bellman var lite snorig så jag satte på täckena idag. Det är väl när det blåser små kyligt som det kan vara gott med ett täcke. Har släppt ner hästarna i lille hagen så att de skall få lite variation och kan hålla ett öga på Beethoven. Han är en riktig täckes marodör och det såg ut som han försökte springa av det. Han får alltid tjockare päls och är nästan aldrig snorig, men han svettas en del när man är ute och jag vill inte stänga in dem i stallet tills han har torkat tillräckligt för att kunna släppa ut honom. Det är lite trist att grisen är borta hon brukar få de trasiga täckena i sin bädd. Hon brukade fixa till en rejäl iglo av täcket och en massa hö ovanpå. Hon tappade alltid borsten på vintern och fick en ny rejäl på sommaren. Det är tur att inte täckena är så dyra längre, fick tag på ett vintertäcke för 399 kr i Ullared och det kan man väl smälta med lite knorr när de går sönder.

Leave a Reply

Översätt sidan »