Kärringonsdag

Vedklyvning

Gubben ville ha hjälp med ved klyvningen, han har hållit på med veden i omgångar med våra söner och undrade om vi hade lust att klyva på en av våra kärringonsdagar. Jag tycker det var en bra idé för det såg bedrövligt ut därinne, min gubbe är inget vidare på att städa undan utan kliver hellre över all bark och sågspån som blir när man klyver och kör ved kapen. Elvy älskar maskiner så hon flög fram till kapen och började med den. Rosa tog emot och började stapla veden. Jag sopade undan all bark och spån. Barken använde jag som fylle där hästarna trampar som värst i hagen. Shakira var inne hos oss och snodde ved och rusade ut, så det blir till att städa efter henne imorgon. Hon tyckte det var hel kul att springa runt med veden. Vi fick fyllt hela väggen upp med ved och städat upp riktigt bra där ute, så nu är jag rustad för en riktig vargavinter.

Efter en stunds klyvning blev vi inspirerade av vedens olika former och började se olika jul pyssel grejer man kunde göra, fast bilden i mitten tyckte Elvy var himla lik den ena hästen jag har och satte dit sina fingrar, så gubben lär nog få sig en funderare på varför vi har spikat upp ved bitar på balkarna. Det började bli kyligt och magen kurrade så det var dax att gå in och äta köttbullar och potatis gratäng som gubben hade lagat. Han skulle titta på fotboll så vi fick gå upp till sovrummet och titta på bonde söker fru. Det känns helt ljuvligt att ha ordnat så mycket ved inför vintern och veta att det finns nästan lika mycket till. I år lär vi definitivt inte frysa.

Leave a Reply

Översätt sidan »