Kärringonsdag

Pepparkakshus

Onsdag hos Elvy och hon kom med den härliga iden att vi skulle bygga pepparkakshus. Jag provade en gång för många år sedan med ett färdig bakat men det gick sönder när jag limmade. Jag har aldrig provat igen så jag tyckte det skulle bli lite spännande. Elvy tog fram papper och pennor så vi skulle börja från scratch med att rita upp det. Samtidigt satt hon och planerade att bygga slott och det ena med det andra. Jag började känna mig lite stressad och tänkte på förra gången jag byggde, så jag ville jag göra ett så litet hus som möjligt.

Elvy hade inga bak kavlar så hon tog fram gamla flaskor, skall erkänna att jag satt och önskade att de var fyllda. Vi började skära ut våra hus och jag min klanta skar ut fönster på tak bitarna. Typisk precis när jag tyckte jag hade fått flyt och börja få grepp på alla delar. Rosa var den som var snabbast och klar med sitt hus. Det var precis att degen räckte och jag fick ta lite deg av Elvy som började äta av resterna. Hmm fick liksom lappa mitt tak innan hon han att käka upp den sista degen.

Elvy och Rosa fixade till sockret och rosa fick till sitt hus riktigt rakt. Elvys hus fick ett härligt banan tak och de tyckte det liknade mitt stall innan vi fick rätat taket någorlunda. Jag fick till det mesta på mitt hus men Rosa fick hjälpa mig med taket. Sedan var det dags att dekorera snabbt som attan innan Rosa hunnit stoppat i sig allt godis. Hon hittade godis som såg ut som tomte stövlar så de satte jag i min skorsten.

Jag tycker våra hus blev riktigt fina och roligt hade vi. Stundtals var vi så tysta och koncentrerade att man kunde höra en knappnål falla. Det är synd att vi inte bakar lite oftare, det är något som är väldigt roligt att göra tillsammans. Tusen Tack för en rolig kväll Elvy.

Leave a Reply

Översätt sidan »