Smått o Gott

Storstädning

Det regnar och blåser ute. Perfekt väder för att göra en riktig storstädning inne. Första advent närmar sig och jag vill ha undanstädat ordentligt. Gubben har eller rättare sagt haft ett hörnskåp med, som han tycker viktiga papper. Jag har varit så himla trött på att papperna alltid hamna på vårt matsalsbord i driver och blir liggande där tills jag får mig ett frispel och säger att jag skall tända brasan med dem. Nu har jag tömt skåpet och lagt in hans papper i ett köksskåp. Orkar inte med att se mera grejer som egentligen skall ut, stående bakom möbler o dylikt. Nu är ju loftet såpas tömt och rengjort att vi kan ställa ut de grejer som vi varit rädda om. Det blyinfattade glaset kommer från bion Saga i Uddevalla och det tänker vi sätta upp någonstans. Antigen i ytterdörren eller vid grillplatsen som gubben planerar till våren.

Jag satte upp min favorit lampa när jag var liten. Den är gjord på skrovliga glasbitar som ser ut som sten. 1 rund och en fyrkantig hade mina föräldrar och jag blev överlycklig när jag fick dem. Jag tyckte de var bland de vackraste som mina föräldrar hade. Jag fick byta lampan i lampetten och jag blir lite fundersam om de är så säkra. Mina föräldrar har alltid haft dem tända och det har aldrig hänt något men hållarna är ju gjorda i papp. Nu är vardagsrummet och datarummet färdig städat, så just nu står allt som skall bort i köket. Synd att det mörknar så fort, jag vill helst polera bokhyllan i dagsljus. Borden och de andra skåpen hann jag ta. Men med tanke på hur det ser ut i köket så blir det väl till att hålla på hela dagen i morgon med.

Leave a Reply

Översätt sidan »