Familjen

Snart färdig elektriker

I dag hände bland det värsta jag vet. En propp gick sönder och inga i reserv som vanligt. Det blev till att åka iväg och handla. Det var länge sedan vi hade problem med elen och fick byta alla kablar. Vi hade en elektriker här men han måste ha fått sin licens i cornflakes paketet. Så fort vi slår på elementen i vardagsrummet går proppen direkt. Märkte inte av detta förrän vintern kom och vi satte på elementen och då hade elektrikern redan flyttat tillbaka till Norge. Vi har fortfarande inte fixat ny kabel till elementen så de får en säkring för sig. Tur vi har öppen spis, för det blir svinkallt direkt när strömmen går.

Tobias vår äldsta son är snart färdig utbildad elektriker så han kollade propparna. Jag brukar bara skruva ur och sätta i en ny under stress för det händer att de går sönder igen på direkten. Tobias tyckte jag var hel korkad och sa att jag måste slå av all ström först. Han bytte 1 och 1 och frågade om det lös i undervåningen. Snacka om tålamod, jag köpte 10 stycken och hade förmodligen bytt 10 på direkten och sedan svurit som attan den dagen jag sätter i en trasig propp och inga i nya i reserv. Men nu har jag tänt vedspisen och öppna spisen så nu är mys faktorn på topp igen.

Leave a Reply

Översätt sidan »