Hundarna

Sandsjöbackaleden

Jag har inte rökt sedan söndag kväll, ja jag fuskade och tog ett bloss av Elvy på kärring onsdagen. Men frånsett det blosset så har det funkat hyfsat (är konstant röksugen och tycker allt är skit just nu). Satt och pratade med Elvy i en timme i telefonen och jag höll på att gå av på mitten, jag brukar röka när jag pratar i telefonen och nu hade vi pratat så pass länge att jag hörde Elvy tända sig en cigg ett par gånger. Jag kände mig så extremt röksugen att jag tänkte bara på att ta en riktig långpromenad med Shakira och förhoppningsvis gå av röksuget.

Åkte till Sandsjöbacka leden som man kan gå på bakom Ikea och träffade en trevlig hundägare som var ute med sin lilla valp. Med tanke på att jag alltid går vilse så frågade jag honom om det var någon risk för detta eller om en röd markering plötsligt blir lite solblekt så det till sist visar sig att man egentligen följt en brandgul markering och befinner sig plötsligt i Häckle fjäll. Han bedyrade att det var jättefina markeringar så vill jag promenera ett par timmar var det bara att börja gå.

Och vist hade han rätt det kom stolpar med jämna mellanrum med en färg fläck. Lite skeptisk som jag är tog jag en Gul prick, så jag inte riskerade att följa någon solblekt färgvariant. Naturen var härlig att titta på även om det regnade bitvis ganska rejält.

Jag älskar att gå nya vägar och hit kommer jag att gå flera gånger, följer man de andra vägarna kan man komma till Kungsbacka och jag hoppades att jag inte var på väg att vela mig dit. Hundägaren jag mötte pratade om att han gått spår runt och det var den markeringen jag hade följ hela tiden. Men så kom jag till en fläck som jag upplevde att det bara stod skyltar åt alla håll och kanter. Här är en bild på 2 skyltar den 3 fick inte plats. Kände hur matt jag blev, jag hade glömt att fråga om vägen gick runt eller om man var tvungen att gå tillbaka.

Nu blev vägen Gul/Röd och Gul/Grön. Nä jag gick tillbaka vågade inte chansa på att det inte skulle hinna bli kolsvart ute. När jag äntligen nästan var framme vid bilen så såg jag en förgrenings väg som var Gul/Röd och det var garanterat den som hundägaren hade gått runt, så hade jag haft lite is i magen så hade jag inte behövt gå tillbaka hela vägen. Men jag och Shakira fick oss en härlig långpromenad och vi han precis till bilen innan det mörknade.

Leave a Reply

Översätt sidan »