Trädgården

Kanske blir en örtagård!

När jag hade stor röj sist så hittade jag en bunt fröer. Jag tror att jag beställde dem i förra huset . Jag hade stora planer på en örtträdgård men fick det inte att växa, så det är väl antagligen därför de har hamnat i glömskans land. Rosa är duktig på fröer och jag funderar på att be henne om hjälp, framför allt är jag nyfiken på Sockerroten och Isopen. Isopen har en sådan härlig blå färg. Den bästa trädgård sidan som jag hittat är Alt om trädgård. Här hittar jag alltid massor av fina dekorationer och bilder på blommor som jag har letat efter.

Isop (Hyssopus officinalis)                       Sockerrot (Sisum sisarum)

Det här är en av mina favoritbilder från boken (Vår Örtabok Allt om örter – från odling till användning) av Lesley Bremness Svensk bearbetning Eva Dickson. Boken är helt underbar och täcker det mesta i krydd väg.

Leave a Reply

Översätt sidan »